Dit jaar de eerste keer dat je op wintersport de bergen gaat trotseren? Dan is het uiteraard belangrijk om de spelregels alvast te kennen, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Je wilt immers niet met de gipsvlucht mee naar huis! Met de juiste voorbereiding voorkom je ongelukken en kun je volop genieten van je wintersportvakantie zonder stress.

Om je wintersportvakantie heelhuids door te komen zijn hier de 10 tips voor wintersporters van SnowX!

  1. Zorg dat je je altijd kan identificeren op de wintersport. Ga je de piste op? Neem dan een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs mee zodat je kan laten zien wie je bent als er iets gebeurt. Ook is het handig om altijd je zorgverzekeringspas bij je te hebben. Hier kunnen de hulpdiensten veel informatie van krijgen als je betrokken bent bij een ongeval op de piste.
  1. Het is slim om alvast in Nederland de noodnummers van de hulpdiensten van je wintersportbestemming in je telefoon te zetten. Als je hulp nodig hebt, kan je snel de hulpdiensten te pakken krijgen! Het algemene noodnummer voor de hele Europese Unie is 112, daar kan je bij echte nood dus altijd direct terecht.
  1. Download voor vertrek alvast een aantal handige wintersport apps. Er zijn een hoop apps op de markt die je tijdens je vakantie op de hoogte houden van de weersomstandigheden in het skigebied, laten zien waar je vrienden zijn of waarmee je kunt bellen met je neus! In de vorige blog hebben wij de handigste wintersport appsop een rijtje gezet!
  1. Zonnebrand! Ook al is het bewolkt op de piste, smeer je altijd goed in. Zelfs met bewolking kan je namelijk ook flink verbranden. Pak dus altijd een zonnebrand met een hoge factor in voor vertrek.
  1. Als je voor de eerste keer op wintersport gaat, wordt vaak de warming-up onderschat. Je spieren moeten veel inspanning leveren tijdens een dagje skiën. Het is belangrijk dat je even goed rekt en strekt van te voren, zodat je de volgende dag ook nog soepel bent!
  1. Let goed op je reisverzekering. Voor wintersporters is het erg belangrijk dat je een extra wintersportdekkinghebt in je verzekering. Dit voorkomt enorme kosten achteraf, als er iets gebeurt.
  1. De Fédération Internationale de Ski (FIS) heeft 10 regels opgesteld waar iedere wintersporter zich aan moet houden. Als de regels niet worden nageleefd of een overtreding van deze regels de oorzaak is van een ongeluk, kan daar een boete tegenover staan. Neem ze dus goed door!
  1. Blijf binnen de grenzen van de piste! Het lijkt misschien leuk en veilig om buiten de piste je kunstjes te vertonen, maar doe dat niet als je nog onervaren bent. De grens van de piste is niet voor niets gelegd. In de skigebieden komen soms lawines voor, dus is het sterk af te raden om erbuiten te skiën of snowboarden.
  1. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit je dag halen en de hele dag op de bergen zitten, maar drink ook genoeg. Soms vergeet je te drinken of een pauze te nemen en sta je aan het einde van de dag wel op de après-ski. Dat is duidelijk geen goede combi! Geef je lichaam genoeg vocht en voedingsstoffen om op te laden, want je bent de hele dag druk in de weer.
  1. Een goed begin is het halve werk! Zorg ervoor dat je in Nederland alvast goed voorbereid bent om de piste te veroveren. Het is aanbevolen om thuis lessen te nemen om de eerste “stapjes” te leren. Bij ons kan je verschillende lessen en clinics volgen van instructeurs die je graag op weg willen helpen en je alles willen leren! Deze zijn zowel in Amsterdam als Zaandam te volgen. Kom gezellig een keertje langs voor een proefles!

En het allerbelangrijkste: veel plezier op wintersportvakantie!

Pin It on Pinterest

Share This