Val Thorens: piste geopend tot 10 mei 2015

In Val Thorens kun je aan het einde van het wintersportseizoen nog heerlijk genieten van het lentezonnetje op de piste. Je kunt namelijk tot en met 10 mei de ski’s en je snowboard onderbinden om het optimale uit het wintersportseizoen te halen!

Cime Caron gondel

Het skigebied rond Val Thorens sluit grotendeels 24 april 2015 hun pistes. Daaronder vallen de gebieden van de 3 Vallées, maar het merendeel van de skiliften bij Val Thorens blijven daarna nog ruim twee weken open! Pas op 10 mei sluit de beroemde 3200 meter hoge Cime Caron gondel.

Val Thorens: de perfecte wintersportbestemming

Je hoeft je niet druk te maken dat je aan het einde van het seizoen in een verlaten dorp terecht komt. Val Thorens is het hele jaar een bruisende vakantiebestemming en alle hotels en restaurants zijn tot aan het einde van het seizoen geopend. Ook kun je in Val Thorens het hele jaar door genieten van veel andere activiteiten naast het skiën of snowboarden!

Sneeuwzekerheid

Je hoeft niet bang te zijn dat je door de zon de mooie sneeuw mist, want de piste is behoorlijk sneeuwzeker. Kijkend naar voorgaande jaren kunnen we zien dat er begin mei op een hoogte van 3200 meter nog bijna twee meter sneeuw ligt. En sneeuwval rond deze tijd van het jaar is ook geen uitzondering. Vorig jaar viel er eind april nog zo’n 80 centimeter en begin mei nog eens 10 centimeter verse sneeuw!

Dutch Week Val Thorens 2015

In de laatste week dat de pistes open zijn, is het één groot feest in Val Thorens. De traditionele afsluiter van het wintersportseizoen, DutchWeek zorgt dan weer voor een groot spektakel. Dit jaar verandert Val Thorens van 2 tot en met 8 mei in een Nederlands dorp met overal après-ski feesten en evenementen.

SnowX verzorgt uiteraard een complete wintersportreis naar DutchWeek Val Thorens! Tijdens deze megagezellige reis krijg je gratis toegang tot de vetste après-ski feesten en concerten. En met onze skipas ontvang je flinke kortingen op ski-huur, parkeren en restaurants! Kijk hier voor meer informatie en zorg dat je erbij bent!

Pin It on Pinterest

Share This