Yes! Over 3 weken vertrekken we naar Zell Am See en de sneeuwcondities lijken alleen maar beter te worden. In het dal ligt nu zo’n 30 cm sneeuw en in de bergen 130 cm! Ook de komende dagen zal er nog sneeuw vallen. Vooral hogerop valt een dik pak sneeuw, waardoor de condities voor de krokusvakantie er goed uitzien!

Zin in een wintersport vakantie maar (nog) niet bekend met dit skigebied? We lichtten graag toe. Want naast 138 km aan pistes, 3 immense bergen en ongerepte natuur, heeft het Salzburgerland nog zoveel meer te bieden. Hieronder ontdek je welke activiteiten je beleeft in Zell Am See!

Wat dacht je van nachtskiën?

Elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 18u30 tot 21u30 wordt, nadat alle andere skiliften zijn gesloten, piste nr. 17 volledig opgelicht met lampjes. De “Schmitten Nightslope”, een helder verlichte piste, is geweldig voor de fanatieke wintersporter. Op de top van de heuvel word je als skiër verrast met een adembenemend uitzicht over het verlichtte dal!

Zell Am See

Les bij de lokale jodelschool? Why not?!

Ben je klaar voor een wel heel bijzondere ervaring? Volg dan een professionele jodel les! De opleiding bestaande uit ademhalingstechnieken, de geschiedenis van het jodelen en een kennismaking met de verschillende jodel ‘stijlen’, is geschikt voor iedereen. Na 1,5 uur uit volle borst jodelen, ontvang je zelfs je persoonlijke jodeldiploma. Wie wil dat nu niet?!

Nieuwe piste voor kinderen

Een nieuw, spannend parcours met tunnels en hindernissen voor jonge skiërs van 4 tot en met 12 jaar! De perfecte piste voor kinderen die al redelijk gewend zijn aan het skiën. Samen met Schmidolin de draak en zijn vrienden, leren je kids slalommen tussen de obstakels. Fun verzekerd!

Winters spektakel “Die Wächter der Region”

Aangezien onze krokusreis van 27 februari t/m 5 maart plaatsvindt, zijn we net op tijd om van dit spektakel mee te genieten! Tijdens een indrukwekkende 3D show ontdek je het verhaal van de beschermer van Zell Am See. Deze 4-meter hoge marionet, gemaakt van reflecterende glasvezel, waakt over de gletsjer, de bergen en de meren van Zell Am See. Een indrukwekkende show vol met entertainment!

Sneewspektakel Zell Am See

Genieten van heerlijke wijn op 2.000 meter

De Schmittenhöhe nodigt van 4 t/m 6 maart iedereen uit om rode wijn te proeven. Daar zeggen wij geen nee tegen. Tijdens deze 3 dagen geniet je op de mooiste berg van Oostenrijk van lokale wijnen. In verschillende hutten en berghutten aan de beroemde Ezell’s piek proef je de uitstekende wijnen uit het Salzburgerland.

Meld je nu nog aan!

Hebben deze leuke activiteiten Zell Am See je al warm gemaakt om het gebied te ontdekken? Meld je dan nog snel aan voor de krokusreis, we hebben nog enkele plekken!

Pin It on Pinterest

Share This