Zacht weer afgelopen weken

Afgelopen periode was het weer in de Alpen en wintersportgebieden enorm zacht. De bergen waren slechts licht besneeuwd en in de dalen was haast geen sneeuwvlok te bespeuren. Het was zelfs zo warm dat Val Thorens besloot de opening van het skiseizoen op 21 november uit te stellen tot 28 november! Gelukkig slaat de weersverwachting de komende dagen om. Maar hou je vast, het wordt indrukwekkend! De basis voor de winter zal gelegd worden en een sneeuwtapijt laat de herfst uit de bergen verdwijnen.

 

Val Thorens

Val Thorens op 29 oktober 2015

Winterweer op komst

Zij die nu al op de piste staan, gaan een flinke afkoeling ervaren. De temperatuur lag afgelopen week, op 3000 meter hoogte, nog op 10 graden! Er lag haast geen sneeuw in de lagere gebieden en de winter leek nog ver weg. Vanaf zaterdag 21 november zal de temperatuur echter spectaculair beginnen te dalen. Op zondag krijgen we te maken met een temperatuur van -15, een forse daling van 25 graden!

Eerst regen, dan sneeuw

Overmorgen valt er aanzienlijke neerslag uit de lucht te verwachten. In de lagere gebieden gaat het fors regenen, in de hogere delen zal dit al sneeuw zijn. Zodra de temperaturen meer gaan dalen, komt de sneeuw echt met bakken uit de lucht. De dalen van Frankrijk en Zwitserland kleuren dan ook volledig wit en zaterdag zal de sneeuw zich uitbreiden over de Alpen in Oostenrijk en Italië.

Na het weekend milder weer

Vanaf maandag 23 november zal het weer iets kalmeren. Een uitloper van het hogedruk gebied breidt zich uit over de Alpen, waardoor het weer iets rustiger wordt.

De verwachte hoeveelheden redden waarschijnlijk de opening van Val Thorens. Met ruim een halve meter sneeuw op de planning zullen wij met volle teugen genieten van de Winterstarter! Ben jij er ook bij?

 

Ontdek de winterstarter! Vanaf slechts 127!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This