Tijdens en voor de wintersportvakantie is het meer dan dagelijkse kost om even snel de sneeuwhoogte te checken. Het is daarom handig om een goede wintersport app op je telefoon te hebben die je continue up to date houdt. Wij hebben een paar leuke en handige wintersport apps op een rijtje gezet!

Sneeuwhoogte.nl (gratis)

Deze welbekende app is gebaseerd op de gelijknamige website die uitgebreid informatie geeft over alles wat je moet weten over jouw wintersportbestemming. De app toont de sneeuwhoogte, uitgebreid weerbericht, piste- en liftinformatie en geeft ook een push notificatie als er verse sneeuw in het gebied valt. Verder kun je via verschillende webcams live beelden bekijken van jouw favoriete wintersportbestemming. Zo kan je er zeker van zijn dat de app het bij het rechte eind heeft!

Ski Tracks (€0,95)

De sneeuwhoogte en het weerbericht zijn natuurlijk van groot belang, maar je eigen ski of snowboard records bijhouden en vergelijken met je vrienden is net zo belangrijk en leuk! De app van Ski Tracks houdt bijvoorbeeld bij hoeveel kilometers je die dag hebt afgelegd en wat je top- en gemiddelde snelheid was. Dat wordt een wedstrijdje met je vrienden! Een andere leuke functie in deze app is dat de afgelegde route te bekijken is in GoogleMaps. Je kunt precies zien waar je op de piste bent geweest. Ook handig om te weten, je batterij lijdt niet veel onder het gebruik van de GPS. Door de instellingen van de app draait de GPS op de achtergrond zodat je niet veel batterij verbruikt.

Nose Dial (€0,79 en alleen voor Iphone)

Je herkent het vast en zeker; het vriest buiten en je hebt je dikke handschoenen aan en je telefoon gaat af.. Opnemen gaat niet, want je scherm reageert niet op je handschoen. Met je neus of je kin probeer je op te nemen, maar vaak lukt dat niet in één poging. De app Nose Dial is daar een prima oplossing voor! De app geeft de foto’s weer van je vrienden op groot formaat, zodat je ze gemakkelijk kunt aanklikken met je neus. Niet alleen handig voor op de piste, maar ook op de fiets in de kou!

Find My Friends (gratis)

Dat is handig! Deze app houdt bij waar je vrienden zich begeven op de berg of laat zien dat ze al begonnen zijn aan de après-ski! Met de GPS en deze app kan iedereen na een middag skiën weer terug gevonden worden in dezelfde bar. Via Google Maps kan je precies zien waar je vrienden of reisgenoten zijn. Je kunt zelfs een alert instellen als iemand van de groep op een bepaalde plek is.

Snowciety (gratis)

Alles wat handig is voor een wintersporter met vrienden op de berg, zit in deze app. Je kunt je routes die je hebt afgelegd bekijken en zien hoe snel je ging tijdens de afdaling. Als je vrienden de app ook hebben kun je je tijden en routes delen met hun en kijken wie er het snelst is. Ook zie je met de GPS-functie waar ze zijn, zodat je ze altijd kan vinden.

Het downloaden van apps voor de Iphone kan via de iTunes App Store, voor andere smartphones kunt u hier terecht.

Wil je ook graag een wedstrijdje met je vrienden houden op de piste? SnowX biedt verschillende wintersportvakanties aan! Ga je ook mee?

Pin It on Pinterest

Share This