Het wintersportseizoen is dan wel afgelopen, maar er valt nog genoeg te beleven in Tignes! En ja, je kunt er zelfs nog de ski’s onderbinden middenin de zomer! De 300 kilometer tellende pistes zijn open van oktober tot en met begin mei en een flink aantal daarvan zijn zelfs ook in de zomer geopend. Naast dat je het hele jaar door kunt skiën, zijn er bovendien nog tal van andere activiteiten die een zomervakantie in Tignes compleet maken. Een reis op maat voor de zomerperiode? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Skiën in de zomer

Wij als wintersportliefhebbers doen natuurlijk niets liever dan het hele jaar door op de piste staan. Door de Grande Motte Gletsjer is daar in Tignes ook de mogelijkheid toe! ’s Ochtends vroeg heerlijk een stukje skiën en ’s middags genieten van een drankje op het terras met de zon in het gezicht. Dat kan haast niet beter toch? De piste is zo’n 20 kilometer lang en het Snowpark is zelfs geopend om je trucs te showen. Het skigebied in Tignes is geopend van 27 juni t/m 9 augustus 2015. Perfecte bestemming voor jouw zomervakantie dus!

Wandeltochten in de bergen

Wandeltochten in de bergen

Het natuurgebied rondom Tignes bestaat uit zo’n 55000 hectare prachtige natuur. Een fervente wandelaar? In het gebied zijn talloze wandeltochten uitgestippeld. Deze tochten zijn voor iedereen geschikt, zo zijn er kortere tochten voor gezinnen maar ook uitdagende routes voor de sportieve hikers. Wil je hoge hoogte bereiken tijdens je wandeltocht? Dat kan! Er zijn speciale skipassen voor wandelaars waardoor je naar de meest betoverende plekken wordt gevoerd. Wandelaars kunnen van 27 juni t/m 29 augustus 2015 genieten van de mooiste tochten op de gletsjer.

Klimmen in de Franse bergen

Liever klimmen? Er is een compleet circuit uitgezet met kabels en ladders waarmee je langs de rotswanden omhoog kunt klimmen. Dit is nog eens een andere manier om het gebied te verkennen! Er wordt met alle niveaus rekening gehouden dus ook een fantastische beleving voor de enthousiastelingen die nog nooit hebben geklommen.

Activiteiten voor kinderen in Tignes

Natuurlijk zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen in Tignes. Bij de kinder- en tienerclub worden de kids de hele dag vermaakt terwijl de ouders hun eigen plan trekken. Ideaal toch? De activiteiten waaraan de kinderen kunnen meedoen, zijn oneindig – trampoline, paardrijden, rafting, midgetgolf, voetbal, zwemmen, klimmen, waterfietsen – waardoor ze zonder twijfel nooit meer weg willen!

Stiekem ook nog een kind van binnen? Er zijn ook allerlei ludiek activiteiten voor volwassenen. Waaronder.. lopen over water! Ja het kan echt, je loopt in een plastic luchtbel over het meer. Ga met het hele gezin de strijd aan wie de langste afstand kan afleggen in deze luchtbubbel. Het is moeilijker dan je denkt, dus deze activiteiten gaat gegarandeerd voor de nodige lachkicks zorgen.

Verder is er ook een waar springparadijs. Bij Marmo Jump in Tignes Val Claret is een speelruimte ingericht waar de kleintjes hun energie goed kwijt kunnen. Voor kinderen de hemel op aarde waar ze zich gerust een hele middag kunnen vermaken. Rusten jullie even uit terwijl de jongsten van het gezin zich vermaken in het springkasteel!

Adrenalinekick

Adrenaline kick

Meer actie nodig? Bij Maison de Tignes Le Lac staat de Crazy Airbag. Je kunt je hier uitleven door van een hoogte van 7 meter te gekke sprongen te maken! Al vanaf 8 jaar is het toegestaan om de sprong te wagen en het kost 1 euro voor twee sprongen.

Tignes ligt aan een meer, waardoor er ook genoeg watersportactie valt te beleven. Je kunt je begeven op de Blob Jump. De een (de blobber) ligt op een enorm kussen in het water en de ander springt vanaf een platform op het andere eind van het kussen. Hierdoor wordt de blobber hoog in de lucht gelanceerd. Dat zorgt voor hilarische taferelen. En de waterjump is een enorme baan van 35 meter waar je op ski’s, snowboard of zelfs op BMX vanaf kan springen. Voor de echte adrenaline kick! Of ga van de gigantische glijbaan Hot Jumping waar je met een spectaculaire sprong in het water terecht komt.

Meer op je gemak op 2 wielen? Je kunt geweldig mountain biken in het Tignes-Val d’Isère Bike Park. Geopend van 27 juni t/m 29 augustus 2015 en gratis toegang! Kijk voor meer info op de website van Tignes.

Tignes

Meer dan genoeg plezier in Tignes!

Naast al deze activiteiten is er uiteraard nog veel meer te doen in en rondom Tignes. Zo kun je gaan paintballen, golfen, vissen, raften of waag je aan een tocht met de paarden. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor de perfecte vakantie in Tignes? Neem gerust contact met ons op!

Foto’s: www.tignes.net

Pin It on Pinterest

Share This