Binnenkort eindelijk op wintersport? Naast vlammen in de sneeuw, kijken we er ook zeker naar uit om het Bourgondische leven in de skidorpen even mee te pikken. Dit jaar hebben we Zell Am See en Stubai in Oostenrijk én Dolomiti in Italië aan onze bestemmingen toegevoegd, dus dat betekent ook weer 2 culinaire keukens erbij! Elke wintersportbestemming heeft zijn eigen kenmerken en traditionele gerechten. We zetten per landelijk gebied de lekkerste, plaatselijke gerechten op een rijtje!

Frankrijk, de koning van de wintersport gebieden

Na 3 jaar op rij bekroond te zijn tot beste wintersportgebied van Europa (Val Thorens), is het duidelijk dat wintersport op zijn best is in Frankrijk. En na een heerlijke dag op de pistes door te brengen, kan je optimaal genieten van dé plaatselijke specialiteit: la fromage! Een warme kaasfondue, gezellige raclette of een lekker kaasplankje met knapperig stokbrood een goed glas wijn. Oui, daar worden we blij van! Verder kun je ook genieten van warme soepjes, een croque monsieur of uitstekende vleeswaren.

TIP: Mag het wat exclusiever? Ontdek in Val Thorens het hoogste restaurant uit Europa! Op 2300 meter kun je genieten van top gerechten. L’Oxalys werd bekroond met twee Michelinsterren.

Een hapje eten in Oostenrijk

In Oostenrijk zal je absoluut geen honger lijden. De Oostenrijkse keuken wordt beïnvloed door de omliggende landen. Zo zal je naast Italiaanse invloeden ook Tsjechische, Duitse en Hongaarse gerechten terugvinden. Proef de traditionele Wienerschnitzel, de cordon bleu gevuld met ham en kaas of de zigeunerschnitzel gekruid met paprika. Liever een lekkere pizza of goulashsoep? Veel restaurant beschikken over een ruime kaart. Toetjes liefhebber? Probeer de knödels! Deeg wordt gevuld met een pruimenmoes en overgoten met warme boter en poedersuiker. Ook de Weense taart Sachertorte, de Kaiserschmarrn ‘pannekoek’ en de Apfelstrudel ontbreken niet tijdens een skivakantie in Oostenrijk!

Culinair genieten in la bella Italia

Op wintersport in Italië is werkelijk culinair genieten in de authentieke Italiaanse skidorpen. Begin je dag met een heerlijke espresso of cappuccino voor je de pistes opgaat. Daarna is het tijd om te profiteren van lokale gerechten! Probeer een overheerlijke pasta zoals een échte spaghetti bolognese of carbonara. Lekker lang tafelen met knapperige bruscetta, heerlijke vleeswaren, een goed glas wijn en anti pasti.

Ook aan toetjes geen gebrek in deze regio. Liefhebbers van tiramisu en ‘dolci’ kunnen zich volledig uitleven! Verder zijn de Italianen ook fan van sterke dranken. Start je avond met een lekker aperitief of eindig met een heerlijke Limocello of Bombardino! Deze laatste is een warm drankje van eierlikeur en slagroom, ook ideaal op de piste dus!

Wil je deze lokale lekkernijen ook eens proeven? Bekijk ons reisaanbod en plan je volgende skivakantie!

Lees ook: tips voor balans en techniek!

Pin It on Pinterest

Share This