Fietsreis zomer

De Mayrhofen bike tour!

Deze weektrip van 4 t/m 11 juni 2017 in Oostenrijk biedt een geweldige fietsvakantie voor en door fietsers. Elke dag gaan er 2 ervaren gidsen mee zodat ieder op zijn eigen niveau de dagtochten kan volbrengen, want je rijdt natuurlijk vooral voor jezelf! Uiteraard fietsen we veel de bergen in, want jouw begeleiders kennen als geen ander de kick van het klimmen. Hoe ervaren je ook bent, het klimmen en de aankomst op een col is voor iedereen gelijk. Tijdens deze sportieve fietsvakantie profiteer je van een prachtige omgeving, het enthousiasme voor de fiets én veel lokale kennis bij de begeleiders. Kortom, een unieke ervaring!

 

Routes in Oostenrijk

Oostenrijk is voor de enthousiaste fietser vaak nog onbekend terrein. Dat zal snel veranderen wanneer je deze fantastische trip beleeft, want onbekend maakt onbemind! Het Zillertal is vernoemd naar de rivier Ziller. We zullen tijdens deze fietsvakantie ook op zoek gaan naar de oorsprong van de rivier. Begeleider Marcel weet bovendienals geen ander de mooiste beklimmingen te vinden. Het gebied is heerlijk autoluw en biedt natuurlijk de meest betoverende landschappen.

Deze reis is inclusief:

7 overnachtingen in mooi pension!

7 dagen fietsen in het Zillertal!

De meest betoverende fietsroutes

Vol pension incl. koffie, thee bij de maaltijden

Heerlijke tuin bij het pension

3 ervaren reisbegeleiders

Klimmen naar de 'Alpe d'Huez' van Oostenrijk

Zwembad, supermarkt, Penkenbahn op loopafstand

Vol pension fietsreis door Oostenrijk!

€675 per persoon voor 7 overnachtingen in een heerlijk pension met tuin en 3 maaltijden per dag!

Boek deze reis!

Datum: 4 t/m 11 juni 2017

Licello en Alpsoluut organiseren samen met SnowX de ‘Mayrhofen Bike tour’. Een fietsvakantie van één week voor en door fietsers, waarin we natuurlijk volop gaan klimmen, relaxen en genieten! Elke dag staan er 2 gidsen voor je klaar die mee zullen fietsen. Tijdens deze fietsvakantie profiteer je van de lokale kennis en het enthousiasme van de begeleiders.

Slechts €675 p.p. op basis van indeling op 2-persoonskamer

Verzorging is op basis van vol pension incl. koffie, thee bij de maaltijden. Doordat onze professionele kok zelf een enthousiast racefietser is, zal het je aan niets ontbreken. Voedzaam en heerlijk eten gaan prima samen tijdens deze fietsreis! Dit is inclusief ontbijt, lichte lunch tijdens het fietsen, een simpele maaltijd na het fietsen om herstel te bevorderen en een 3-gangen diner in de avond.

De Mayrhofen Bike tour gaat door bij een deelname van minimaal 7 personen.

Alles is geregeld!

Deze reis is inclusief:

  • Overnachtingen in heerlijk pension in het centrum van Mayrhofen
  • Een ruime tuin waar na afloop van het fietsen heerlijk gechilld kan worden
  • Vol pension met 3 maaltijden per dag
  • 6 dagen fietsen
  • 2 motiverende en ervaren begeleiders mee per dag
  • Kok in het begeleidersteam
  • Beleven van de mooiste fietsroutes in Oostenrijk
  • Fietsen naar de Zillergrund stuwmeer
  • Klimmen naar de Zillertaler Höhenstraße (de Alpe d’Huez van Oostenrijk)

 

Dag 1. We beginnen de week rustig met een proloog. We rijden een relatief vlakke rit om de autokilometers van de heenreis uit de benen te rijden.

Dag 2: Reintalersee tour. Vandaag beginnen we voor het eerst met klimmen. We rijden naar het bergmeer Reintalersee. Na de pauze rijden we door de dorpjes Rattenberg en Brixlegg. Het hoogtepunt van de dag is de 1111 meter hoge Kerschhaumer Settel. Na ongeveer 100 km en 1050 hoogtemeters keren we terug naar Mayrhofen.

Dag 3: Zillergrund stuwmeer. De bestemming van vandaag is de oorsprong van rivier de Ziller. De 22 km lange klim loopt langs watervallen, rotsformaties en Alpenweides. Je rijdt hier echt door het Heide und Peter erfgoed. De klim is qua steilte gelijk aan het landschap, heel afwisselend. Het venijn van deze klim zit hem echter met name in de staart. Maar de beloning mag er dan ook zijn, een schitterend uitzicht op het stuwmeer.

Dag 4: De Gerlospass ronde. Vanuit Mayrhofen gaan we vandaag op weg naar Gerlos, één van de bekendste wintersportplaatsen Oostenrijk. Een mooie geleidelijke klim. Na het bekende dorp rijden we door naar Wal dim Pinzgau. Van daaruit klimmen we naar Krimmel, waar zich één van Europa’s hoogste watervallen bevindt. Via de nieuwe pass klimmen we weer naar de Gerlospass. In totaal klimmen we vandaag ca. 2200 meter. Met een ongelooflijke panorama op de 2 werelden Tirol & Salzburg, komen we langs gletsjers, morenes en pure hoogalpine!

Dag

5: Zillertal Höhenstrasse. Onder de landelijke & lokale profs staat deze klim bekend als de Alpe d’Huez van Oostenrijk.
De Zillertal Höhenstrasse is gelegen aan de westkant van het Zillertal. De straat heeft vijf verschillende ingangen. Wij starten aan het zuidelijkste puntje in Hippach (tussen Mayrhofen en Zell am Ziller) naar het meest noordelijke dorp Ried. Op slechts 10 kilometer na de start van het Zillertal dalen we na de geweldige klim weer af. In tegenstelling tot de bevolkte en redelijk drukke vallei, biedt de bergweg vaak complete rust en een geweldig uitzicht over het Zillertal, Tuxertal en de Zillertaler Alpen.

Dag 6: Voor deze dag hebben we tal van opties. In het dal hebben we de klimmen naar Hintertux, Schlegeisspeicher en het Stilluptal nog onberoerd gelaten. Afhankelijk van de wensen, weersomstandigheden en ook omdat het leuk is om flexibel te zijn, vullen we de dagen in.

Gedurende de week verblijven we in een typisch Oostenrijks pension in Mayrhofen. Alle voorzieningen van het dorp zoals het zwembad, de supermarkt en de Penkenbahn (kabelbaan) liggen op loopafstand.

Het pension heeft een typisch Oostenrijkse uitstraling. Heerlijk nostalgisch en alles even proper. In de ruime tuin van het pension kun je na afloop van het fietsen compleet relaxen. Kortom, een prima uitvalsbasis voor een geslaagde fietsvakantie.

Marcel, Irma en Richard zijn de gidsen van deze fietsreis. Zij halen veel plezier uit het motiveren en ondersteunen van jouw sportieve prestatie!

Marcel Liu

 

Marcel is één van onze gidsen. Bovendien een kleurrijk figuur met een enorme passie voor fietsen. Marcel is fietsen! Hij heeft op hoog niveau gefietst in bijna elke discipline van onze wielersport. BMX, Mountainbiken, crossfietsen en natuurlijk racefietsen.

Marcel heeft daarnaast jarenlang als gediplomeerde fietsgids in Mayrhofen gewoond. Daarom kent hij elke weg en elk pad in het Zillertal. Kortom een gids met heel veel kennis en ervaring in het begeleiden van groepen.

Richard Kordes

Richard is bovenal een liefhebber van de bergen. Het maakt niet uit hoe lang je over een klim doet, als je het maar doet! Wat is er mooier als iedereen van de groep boven komt. Richard is zelf geen superklimmer, maar is wel enorm bevlogen om iedereen zoveel mogelijk plezier te geven in het bereiken van zijn zijn of haar top.

Irma Kordes

 

Irma is onze fietsende kok. Gedurende de week zorgt zij dat het de fietser aan niets ontbreekt. Haar jarenlange ervaring in diverse restaurants in combinatie met haar fietservaring in de bergen maakt haar tot de beste kok die een fietser kan wensen.

 

Bekijk ook deze reizen:

Krokusreis Canada Banff

Laat je helemaal gaan tijdens de vetste wintersport in de unieke wintersportbestemming Banff in Canada!

Wintersport Arabba Italië

Het prachtige Italië ontdekken tijdens een heerlijke wintersport vakantie? Boek deze gloednieuwe reis in 2017!

Dutch Week Val Thorens

Pak je supervoordelige skipas, stap op je ski’s en feest een week lang tijdens de legendarische Dutch Week in Val Thorens!

Fietsreis Zomer 2017

Zin in een sportieve vakantie vol met leuke activiteiten? Deze zomer ontdekken we de bergen van Oostenrijk tijdens onze nieuwe fietsreis!

Pin It on Pinterest

Share This