Tignes

Tignes wintersport

Het Franse Tignes ligt op zo’n 2100 meter hoogte en vormt samen met Val d’Isere het wereldberoemde ski- en snowboardgebied Espace Killy. Hier vind je de gezelligste (Après-Ski) bars en de vetste pistes. Tignes is een oud-Olympisch dorp waar je niet alleen genoeg lange en brede blauwe pistes voor de beginnende boarder of skiër vindt, maar ook de meest uitdagende rode en zwarte pistes. Ook vind je hier natuurlijk de vetste off-piste gebieden, de steilste afdalingen en de spannendste routes!

Tignes skigebied

Tignes is het op één na hoogste skioord in Europa en ligt op een hoogte van zo’n 2100 meter. Het bestaat uit gezellige straten en pleintjes met meerdere hotels en appartementen. Tignes is opgedeeld in vijf delen: Le Lac, Les Brévières, Les Boisses, Le Lavachet en Val Claret. Kenmerkend aan Tignes zijn de meerdere niveaus en er zijn dan ook veel personenliften om je van plek naar plek te brengen. Ook rijden er verschillende (gratis) pendelbussen tussen de verschillende wijken van Tignes, zodat je je makkelijk kan verplaatsen.

Skiën en snowboarden

Het gebied is ideaal voor een supervette skivakantie: de bijna 300 kilometer aan geprepareerde pistes variëren van supersteil naar lekker glooiend, tussen de 1500 en de 3500 meter hoogte!

Het gebied is niet alleen populair bij skiërs en snowboarders maar ook freeriders kunnen hier hun lol op. Voor de waaghalzen is er een groot funpark, genaamd ‘Le Spot’ (Skiing Powder of Tignes) waar je je trucs kan showen op de half pipes.

Wintersporten in de zomer

Tignes biedt ook veel plezier in de zomer. Vanwege de hoogte van de gletsjer verplaatst de piste in de zomer naar de gletsjer, zodat er ook in de zomermaanden geskied kan worden.

Espace Killy

Het skigebied waar Tignes in ligt, heet Espace Killy en heeft veel te bieden. Het is vernoemd naar de oud Olympiër Jean-Claude Killy die aan alpine skiën deed. Hij groeide op in het gebied van Val d’Isere, wat nu het terrein is voor vele wintersporters die hier elk jaar weer komen genieten.

Het skigebied Tignes heeft een supermodern lift-systeem waardoor je in een mum van tijd het hele gebied doorkruist. Je hoeft dus nooit lang in de rij te staan voor de pistes! Pronkstuk van het hypermoderne liftsysteem is de Funiculaire: een skimetro die je in slechts 7 minuten vanaf Tignes naar het gletsjerskigebied Grande Motte brengt!

Apres Ski en restaurants

In Tignes zijn er uiteraard heel veel gezellige barretjes en terrasjes, winkels en natuurlijk sportzaken. ’s Avonds is er een uitgebreid aanbod van gezellige restaurants die heerlijk eten serveren. Tignes Le Lac en Tignes Val Claret zijn de populairste delen van Tignes. Hier kun je heerlijk winkelen en genieten van een goede après-ski . Je vindt hier veel bars en restaurants die altijd gezellig en druk zijn.

Omgeving Tignes

Tignes heeft zijn sneeuwzekere pistes te danken aan de gletsjer La Grande Motte. De hoogte van bijna 3500 meter zorgt voor een schitterend uitzicht over de pistes, en is het zeker waard om bezocht te worden. Verder heeft Tignes een enorme stuwdam, waar je mooie wandelingen kunt maken. Het stuwmeer komt eens in de zoveel jaar droog te liggen en dan is het vooral een aanrader om het te bezoeken. Het oude Tignes, met boomstronken, half vergane bruggetjes, en ruïnes is dan te bewonderen.

In Tignes worden natuurlijk ook vele gezellige en avontuurlijke activiteiten georganiseerd. Ontdek ze allemaal in onze blog, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens een verblijf in Tignes!

 

Pin It on Pinterest

Share This