Val Thorens

Skigebied Val Thorens

Val Thorens ligt middenin de Franse Alpen en hier vindt je tijdens jouw skivakantie de beste sneeuw! Zowel voor beginnende als vergevorderde skiërs en snowboarders heeft Val Thorens veel te bieden. Zo heeft het gebied een van de meest moderne liftsystemen ter wereld, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op de skilift voordat je de piste op kan! Ook zijn er heel veel mogelijkheden tot off-piste skiën en snowboarden, waar je lekker je freestyle technieken kan verbeteren!

Wintersport Val Thorens

In het super sneeuwzekere Franse dorp kun je niet alleen je ski en snowboard technieken oefenen en verbeteren, er zijn ook talloze zwarte pistes waarop je op supersnelheid al je manoeuvres kunt oefenen. Het gebied staat er om bekend het hoogste skistation te zijn in heel Europa en is voorzien van de meest moderne liftsystemen. Je hoeft in Val Thorens dus nooit lang te wachten op een skilift, zodat je optimaal van je tijd in de bergen kan genieten.

Val Thorens autovrij
Het dorp is bovendien zo goed als autovrij, dus bij veel accommodaties kun je tot aan de deur van je appartement skiën of snowboarden!

Les Trois Vallees
Val Thorens is onderdeel van de Trois Vallees regio, dat met meer dan 600 kilometer sneeuwzekere pistes het grootste skigebied in de hele wereld is. Hier kan je dus eindeloos variëren met je routes. Val Thorens ligt op zo’n 2300 meter hoogte, boven de boomgrens. Hier kun je genieten van de mooiste uitzichten, in een heerlijk zonnetje!

Nieuw skipark in Val Thorens
Het nieuwe skipark van Val Thorens is bovendien meer dan 70.000m2 groot. Hier kun je de vetste trucs leren en helemaal los gaan op het freestyle parcours. Ook kun je je sprongen oefenen op tafels, boxen en rails, of je stunts veilig verbeteren op de Jump Air.

Wedstrijden in Val Thorens
Ook worden er tijdens het seizoen geregeld wedstrijden georganiseerd, ook voor amateurs! Wil je wel een keertje een professionele wedstrijd bijwonen? Bezoek dan van 2 tot 5 februari de Ski Cross Europa Cup in Val Thorens!

Vermaak en après ski

Val Thorens staat naast haar prachtige uitgestrekte pistes, ook vooral bekend om haar geweldige après ski. Of je nou meer houdt van restaurants, cafés, of juist van pubs, bars en clubs, in Val Thorens kun je vanaf het begin van de middag tot in de vroege uurtjes van de ochtend helemaal los gaan!

Ontspannen tijdens je wintersport Val Thorens vakantie

Heb je meer zin in een rustige wintersportvakantie? Dan kun je heerlijk genieten van meer dan zestig restaurants en bijna net zoveel bars! ’s Avonds laat kun je je helemaal laten gaan in een van de open lucht clubs, of kun je met je vrienden lekker een keertje gaan bowlen of een concert bezoeken.

Ook vind je in Val Thorens een geweldig overdekt sportcentrum van maar liefst 750.000m2, met heerlijke wellness faciliteiten. Reis je met kids? Die kunnen zich geweldig vermaken tijdens de vele speciaal voor kinderen georganiseerde après ski feestjes, of laat ze een privé zwemles nemen!

Pin It on Pinterest

Share This