Daar komt de sneeuw!

Het is zover, de sneeuw is gevallen in Europa! In Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en zelfs in de Belgische Ardennen ligt sneeuw. Eén voor één beginnen de skigebieden zich voor te bereiden op de start van het wintersportseizoen. Wij geven een overzicht van de sneeuwval in onze favoriete skigebieden.

Veel verse sneeuw in Oostenrijk!

Op 15 oktober opende de Kitzsteinhorn in Kaprun, waar wij vorige week met onze leraren al de sneeuw mochten uittesten tijdens het trainen. Heerlijk!

Kitzsteinhorn Gletsjer, Oostenrijk

Training op de Kitzsteinhorn gletsjer, ruim 3000m boven de zeespiegel!

Maar liefst 20 centimeter verse sneeuw zorgde voor een goede start van het wintersportseizoen. Er is 10 kilometer aan pistes geopend en de totale sneeuwhoogte bedraagt nu 80 centimeter op de berg. Hoewel dit gebied vlakbij Zell Am See ligt, moest de Schmittenhöhe even wat langer op de sneeuw wachten. Daar ligt nu inmiddels 30 centimeter op de berg.

Sneeuwval in Stubai

Sneeuwval in Stubai op 21 oktober 2015 om 10u30

Op de Stubaier-gletsjer ligt ondertussen onder een goede 80 centimeter sneeuw en er zijn 12 kilometer pistes geopend. Het skiseizoen is daar eind september al gestart, skiërs en snowboarders kunnen dus heerlijk de gletsjer af.

Ook sneeuw in Frankrijk

In Frankrijk kun je je in Tignes vermaken met 70 centimeter sneeuw en 12 kilometer aan geopende pistes. Val Thorens ligt er momenteel nog erg zonnig bij, zonder sneeuw.

Sneeuwval in Tignes

Sneeuwval in Tignes op 21 oktober 2015 om 10u30

Nog geen sneeuw in Italië

Ook Italië moet nog even op haar sneeuw wachten, in Dolomiti Superski is er momenteel nog geen sneeuwvlok te bespeuren.

Ga mee naar de verse sneeuw!

Heerlijk om weer te genieten van kraakverse sneeuw, draaiende liften en spierwitte pistes, wij kunnen niet wachten op de volgende reis! Ben jij er ook bij met onze winterstarter? Ontdek ons volledige reisaanbod!

Pin It on Pinterest

Share This