Val Thorens is dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen! Val Thorens is net als vorig jaar verkozen tot European Best Ski Resort. Dat de skibestemming de 1e plaats heeft veroverd, is voor ons natuurlijk geen verrassing!

Val Thorens beste Europese skigebied

Het publiek mocht bepalen welk skigebied de prijs zou winnen, uiteraard de belangrijkste jury! De wintersportbestemmingen moesten wel aan een aantal punten voldoen. Zo moet de bestemming voldoende faciliteiten hebben voor een familievakantie. En daarnaast zowel geschikt zijn voor de amateur wintersporters als voor de doorgewinterde professional.

European Best Destinations

Voordat het publiek de kans kreeg om op een bestemming te stemmen, werd eerst een shortlist gemaakt doorEuropean Best Destinations. European Best Destinations is een organisatie voor cultuur en toerisme in Europa. Deze organisatie heeft als doel om het toerisme in de Europese wintersportlanden verbeteren. Door middel van deze prijs willen ze de aandacht vestigen op onze Europese skibestemmingen.

Val Thorens

Val Thorens is dus net als vorig jaar verkozen tot het beste Europese skigebied. De website laat weten dat zij er alles aan doet om de beste wintersportbestemming te bieden. Dat de plaats daarbij ook zorgt voor de beste sfeer, waardoor elke wintersporter op zijn eigen manier geniet van Val Thorens, is een mooie toevoeging. Het steeds opnieuw ontdekken hoe zij haar gasten een zo goed mogelijke vakantie kan bieden, is gelijk ook het motto van Val Thorens. In de top 3 eindigde Alpe d’Huez op de 2e plaats en de 3e plaats kwam toe aan Megève. Een mooie Franse top drie dus. Onze wintersportbestemming Tignes eindigde ook in de top 10 met een mooie 8e plaats.

De beste wintersportbestemming boek je snel via SnowX, want de pistes in Val Thorens zijn nog open tot en met 10 mei. In de laatste week van het seizoen vindt ook nog eens de befaamde Dutch Week plaats. Een week vol feesten, après-ski én skiën in het prachtige zonnetje! Wees er snel bij!

Pin It on Pinterest

Share This