Over anderhalve week is het zover! Van 19 t/m 26 maart vertrekt onze Italië reis naar de Dolomieten, in het zuidoosten van de Alpen. Als grootste skicarrousel van de wereld (echt waar!) vormen 12 skigebieden de optimale combinatie van kindvriendelijke pistes, uitdagende bochten en gezellige berghutten. Een ruime keuze aan skipisten, winterwandelwegen, moderne skiliften en indrukwekkende panorama’s maken dit skigebied onvergetelijk!

Zon, plezier en wintersport!

In het begin van de lente zijn de Dolomieten gezegend met veel zonneschijn! Bovendien geniet je ook nog van 100% sneeuwzekere pistes. Gelegen tussen de 1500 en 3269 meter hoogte, zijn de sneeuwcondities altijd op topniveau. En ook naast de piste valt er veel te beleven! Wie zijn skilatten liever een keertje thuis laat, kan mooie wandelingen maken, schaatsen, rodelen of zwemmen.

Neem je kids mee!

Dolomiti Superski biedt gunstige voordelen voor gezinnen met jonge kinderen! Kids onder 8 jaar krijgen een gratis skipas wanneer ze door een volwassene begeleid worden. Ook zorgen andere aanbiedingen en activiteiten zoals kinderopvang, animaties, feestjes en kindermenu’s, ervoor dat dit skigebied heel populair is bij jonge gezinnen.

Uniek in de Dolomieten: Sellaronda

De Sellaronda is de bekendste ronde op ski’s, die rond het markante Sellamasief loopt. Door middel van pistes en liften worden Val Graneda/Gröden, Arabba, Val di Fassa en Alta Badia met elkaar verbonden. Deze dagtocht van 26 km vormt een interessant parcours rond de bergen. Deze tocht vergt wel enig skiniveau! Het is belangrijk dat je op tijd terug aan het beginpunt aankomt. Langs de route kun je even pauze houden bij een zonnig terras of sfeervolle skihut! Als je de Dolomiti Superskipas aanschaft, kun je alle dalen gewoon volgen. Via een duidelijke markering zorgen de Italianen er ook voor dat je niet verdwaalt.

Beleef het Italiaanse wintersportgevoel!

Wintersport in Italië is werkelijk een bijzondere ervaring! Maar wat veroorzaakt dan die unieke sfeer? Zijn het die betoverende Italiaanse bergen? De gastvrije bevolking? De aangename temperaturen? Of is het toch de heerlijke keuken? Dompel je onder in die typische Italiaanse gezelligheid en beleef het binnenkort zelf!

En skiën onder een knalblauwe hemel met een stralend zonnetje, wie wil dat nou niet?! Kijk voor meer info of meld je nu nog aan voor de Italië reis!

Pin It on Pinterest

Share This